Svet-Stranek.cz
ULTRAS   OSEK

Aktuálně:F o r e v e r

Aktuálně

PO ROCE SE OPĚT UKÁŽEME V B TŘÍDĚ

V loňském ročníku si osecký Baník v premiéře zahrál A třídu.Ikdyž byl považován za outsidera,tak v prvním kole a v derby potrápil Duchcov a body si nakoce rozdělil po scóre 1:1 . A aby toho nebylo málo tak v následujích kolech se zapisoval spíše jako černý kůn soutěže,jistě překvapení,když po 4 odehraných kolech se usídlil na krásném 4.místě.
Ovšem pak přišel krkolomný pád do hlubin a vyjma dvou světlých okamžiků si Baník ani neškrtl.Bodovou ztrátu již nestihl dohnat a tak se s A třídou loučil venkovním zápase v Postoloprtech (8:1) a na domácím hřišti se Spořicemi ( 3:4)
V letošním roce nás čeká spousta zajímavých a jistě vypjatých utkání,na které se těší nejeden z nás.V prvním kole zajíždíme do Krupky,kde změříme síly s místní rezervou.O týden později se poprvné představíme doma,kdy přívítáme velmi neoblíbeného soupeře a to tým Straškova.Myslím,že k tomu nemusím nic dodávat,snad jen,že ne po výsledkové stránce..... Asi největší pozornost a jistě velkou diváckou návštěvu nabídne 3.kolo.kdy zajíždíme na derby do Hrobu.V předminulé sezóně jsme na hříšti Hrobu podlehli těsně 2:1 po poločase 0:1. V domácí odvetě jsme pak dokázali zvítězit 1:0 což nám vyneslo titul mistra.
Osecký fanklub se už pomalu ale jistě probouzí k životu a ti kdo ho znají,vědí co je čeká.....Pozdrav tímto do Krupky




-----


OPĚT NA TRASE DUCHCOV-CHOMUTOV

Tuto sobotu čeká na Baník a Ultras předposlední letošní výjezd na zápas. Počasí už příliš nepřeje a letošní ročník pomalu ale jistě spěje k zimní přestávce. V minulém kole si doma Baník poradil s Kryry 2:0 a opět poznal chuť vítězství,na které jsme čekali dlouhých 6 kol. Náš sobotní soupeř se nachází na desátém místě,avšak má ještě utkání k dobru.Případné vítězství Baníku by znamenalo odstup od spodních pater tabulky. Pro ty kdo by měl zájem se připojit k Ultras na tento zápas,tak sraz je v 10:00 v Nároďáku,10:47 busem do Duxu a 11:27 vlakem do Chomáče.


-----
Spíše průměrnou fotbalovou podívanou,přinesl zápas mezi domácím Kláštercem a Baníkem Osek. I přes nepříznivé počasí si cestu na místí stadion našlo poměrně dost lidí,bohužel hlavně těch domácích,Zastoupení baníkovců bylo spíše sporadické.Bez oseckého orchestru byla atmosféra spíše komorní,avšak nás aspoň na chvíli zachránili fanoušci Děčína,kteří přijeli na místí hokejové klání,Touto cestou jim děkujeme... Konec prvního poločasu,patřil přeci jen Baníku,po zahrávaném roku,končí míč na břevně a v bráně 0:1. Druhý poločas opět příliš nelahodil oku diváka.Deset minut před koncem se prosazují také domácí 1:1. V konečníém účtu asi zaslouženě.To je ode mě dnes vše a někdy příště u on-line přenosu opět nashledanou

-----

NA CESTĚ DO KLÁŠTERCE

V posledních dvou kolech se Baníku vůbec nedařilo a to jak střelecky,tak i bodově. Při skóre 0:7 padl osecký Baník na desátou pozici. Chuť by si mohl napravit již tuto neděli na půdě Klášterce,který se pohybuje rovněž v dolní polovině tabulky. Na zápas vyrazí Ultras opět vlakem a pokusí se pomoci Baníku posbírat nějaké body,které potřebujeme jako sůl.

-----
ZÁPAS ROKU JE TADY

V sobotu se v letošní sezóně naposled představí Baník před domácím publikem.A jistě věříme,že i naposled v B třídě.A loučení to bude pikantní,neboť přijede odvěký rival z Hrobu. V prvním měření sil,byl na domácí půdě úspěšnější Hrob v poměru 2:1,takže máme jistě i tak velikou motivaci porážku oplatit.
Baník suveréně vévodí tabulce a pomalu a jistě kráčí o soutěž víš. Hrobům jak se zdá došel dech a vyjma posledních 2 zápasu spíše tápal,začal ztrácet body i doma a tím ztratil kontakt s čelem tabulky.
A po dnešní prohře Žatce v Kopistech (1:0) by případná výhra v sobotu znamenala jistý titul.
Osecké béčko si svůj postup vybojovalo již dnes,kdy doma porazilo favorizované Braňany 1:0. Už dnes je jisté,že letošní ročník se zapíše do dějin oseckého fotbalu.
PROTO ZVEME VŠECHNY PŘÍZNIVCE OSECKÉHO FOTBALU NA SOBOTNÍ FOTBALOVÝ SVÁTEK,KTERÝ STARTUJE JIŽ RÁNO V 10:30 VE HROBECH,KDE SE PŘEDSTAVÍ DOMÁCÍ REZERVA PROTI BÉČKU OSEKA.A OD 17:00 TO VYPUKNE V OSEKU,KDE BANÍK PŘIVÍTÁ HROB A

-----
BANÍK OSEK- SLAVOJ ŽATEC

V druhém letošním domácím zápase hostil Baník v tabulce druhý Žatec.
Ikdyž nám třetí jarní kolo připadalo spíše jako podzimní,cestu na osecký stadion si našlo dost lidí,neboť to byl přímý souboj o 1.místo v tabulce,které před zápasem držel Baník s odstupem jednoho bodu.
Baník začal aktivně a zakousl se do soupeře hned od první minuty.
Netrvalo dlouho a na hranici velkého vápna dostává přesný pas Patrik Váňa,posílá míč k levé tyči a poprvé rozjásává zaplněné tribuny 1:0 !
Následující půlhodinku si však asi Baník za rámeček nedá,kdo by čekal pojistku v podobě druhého gólu,tak byl na omylu,přišel přesně opak a krutý trest pro Osek.
4 minuty po zásahu Patrika Váni se z rohu prosazují hosté. V celku nepochopitelně nechali čtyři zadáci žateckého hráče úplně osamoceného,který nekompromisně prostřelil Divocha 1:1
O pár minut později bylo s Baníkem ještě hůř,hosté se štastně trefují i po druhé 1:2.
Baník upadl do hluboké defenzivy. Na hřišti tu dobu vynikalo jen jedno mužstvo a byl to bohužel Žatec,přesně kombinoval a u každého míče byl o krok dřív.
A tak není divu,že se na půlce uvolnil hostující hráč a po sólu posílá míč potřetí za záda bezmocného Divocha 1:3
Tímto výsledkem skončil i první poločas.Domácí odcházeli do kabin velmi zdecimovaní,hosté pochopitelně spokojeni.
Do druhého poločasu nastoupil Baník s dvěma změnami v základu.
Ta první se osvědčila již ve 47 minutě,když na přesný pas do vápna si naskočil Petr Štainz a posílá míč do pravého horního růžku 2:3
Baníku tento gól vlil novou krev do žil a konečně začal hrát svoji hru,avšak i hosté dokázali zahrozit.
Vytouženého třetího gólu v síti Žatce jsme se dočkali v 78 minutě 3:3
Baník zatlačil soupeře na vlastní polovinu,ale vytoužené vítězné branky jsme se bohužel nedočkali. Možná zamrzí krásná střela Dobry Hamouze z prvního poločasu,kdy orazítkoval břevno. Remíza je však ale v konečném účtování spíše zasloužená.Obě mužstva ukázala,proč jsou v tabulce tam,kde jsou...

-----

PŘED PRVNÍM JARNÍM MISTRÁKEM

V zimní přestávce se Baník opět zůčastnil, již třetího ročníku, Marius Pedersen Cupu. A vedl si víc než nad očekávání.Jako jedinný nepoznal hořkost porážky a v konečném účtovnání obsadil krásné 2.místo. Své kvality opět předvedl osecký sniper Patrik Váňa,který sahal po obhajobě loňského prvenství v kategorii střelců. I tak ale Baník svého zástupce na postech nejvyšších má.V kategorii nejlepší hráč turnaje se na 1.místě umístil Jakub Mašek. GRATULUJEME.
Třetí ročník je již minulostí a nyní se veškeré dění vrátí na fotbalové svatostánky.Příští víkend se opět rozjede kolotoč s názvem 1.B třída.Baník po loňském tažení získal zatím úctyhodných 28 bodů a momentálně drží 2.místo.Ovšem bodové rozdíly mezi 1-5 místem,jsou minimální.Jarní část tedy slibuje jistě napínavou podívanou.
V prvním jarním kole se Baník představí na domácí půdě,kde bude hostit papírově slabšího soupeře a to tým Polerad. V prvním loňském měření sil na půdě Polerad,se Baník radoval z výhry 2:0. Jak dopadne první jarní klání? Nejlepší pozvánka přímo na stadion.Již příští Sobotu od 15:00 h.
Přijďte podpořit BANÍK na cestě za prvními jarními body.



-----

BANÍK OSEK - SK MÁLKOV

Po dvou odehraných zápasech na hrištích soupeřů (Černovice 3:0, Kopisty 1:6) se Baník opět představil na domácí půdě. Počasí si už pomalu ,ale jistě vybírá svou daň a tak nutno podotknout,že se zápas odehrál ve velmi chladném odpoledni. V utkání jsme byli favoriti,ikdyž se zpočátku obě mužstva spíše oťukávala a na vážnější šanci jsme si museli chvíli počkat.Ta vznikla po faulu v pokutovém území Málkova a hlavní arbitr správně nařídíl pokutový kop.Míč si staví Jirka Štika a posílá ho k pravé tyči 1:0! Z domácích spadla možná mírná nervozita,ale od této doby jsme byli na hřišti kralovali a Divoch v naší brance příliš práce neměl.Tímto výsledkem nám skončil i první poločas.
Poločas druhý začali o něco aktivněji hosté a drželi častěji míč na kopačkách takovým způsobem,že Baník doslova uspali.Probudili se také hostující fanoušci,kteří přijeli ve velkém počtu. Ovšem převaha domácího kotle je jasná.Málkov si dále vypracoval několik slibných šancí,ale byl to naopak Baník,který trestal.Petr Štainz alias "osecký baroš" dostal milimetrový pas do vápna a v trošku akrobatickém provedení posílá míč po druhé za záda hostujícího gólmana 2:0! Domácí hnáni oseckými fanoušky rozpoutaly další kolotoč,na jehož konci stál nejvýš Dobra Hamouz a hlavou se rovněž nemýlí 3:0! Když po něm přidává svůj druhý přesný zásah v utkání Petr Štainz,už to vypadá s Málkovem na debakl 4:0! Ochozy stadionu se neslo pověstné "dejte jim bůra" Přání fanoušků nejrychleji vyslyšel Patrik Váňa,který dostal výborný pas do středu hřiště a i když tísněn,nemýlí se 5:0! V závěru po neshodě v našem vápně už jen hosté korigují na konečných 5:1 pro Baník.
V dalším kole nás čeká derby v Meziboří,pokud uspějeme,jsme na dobré cestě přezimovat na stupních nejvyšších,neboť v posledním domácím utkání budeme hostit tým SKP Kadaň a Baník doma body prostě nerozdává.
Další neméně důležitou informací je,že "B" tým v dalším kole doma porazil 4:2 Ledvice C a v následujícím kole zajíždí do Braňan,v němž bude rovněž bojovat o příčky nejvyšší.

-----

SK KOPISTY - BANíK OSEK

V Sobotu nám počasí skutečně přálo a tak silné jádro oseckých ultras vyrazilo do nedalekého a oblíbeného JANOVA... Před zápasem jsme byli mírnými favority a snad každý čekal,že minimálně bod urveme. Ovšem první poločas nás pasoval spíš do role žáčků.Domácí jasně dominovali a přehrávali Baník na všech možných postech a šli rovněž do zaslouženého vedení.Dále nebýt několika vynikajících zákroků Divocha,šli jsme do kabin ještě minimálně o 2 branky bohatší. Asi zatím nejhorší poločas Baníku od začátku nového ročníku. V táboře ultras panovala pochmurná nálada,ale ne nadarmo jsme zabrousili do časů minulých,kdy jsme druhé poločasy zvládali na výbornou. A naše prognózy se vyplnily hned ve 47 minutě druhé půle,kdy vyrovnává pohotově Patrik Váňa. Od tohoto okamžiku Baník přebírá iniciativu a rázem je na hřišti králem,zvlášť poté,kdy během 20 minut přidává další 3 branky. Druhý poločas se nesl opravdu ve fotbalovém duchu,který se musel lidem líbit. Baník dále kontroloval vývoj zápasu, dalšími dvěma brankami poslal domácí doslova do kolen.Nebýt ještě mnoha nepřesných zakončení,mohlo to pro Kopisty dopadnout ještě mnohem hůře.


-----

PŘED ZÁPASEM PODZIMU

Poslední týden má Baník na doladění formy a sestavení optimální jedenáctky pro 1. mistrovský zápas letošního ročníku 1.B třídy skupiny C, v němž se představí na hřišti nováčka z Hrobu. Stejně tak ladí poslední detaily FANKLUB,na který čeká první podzimní výjezd. V obou táborech jistě panuje skvělá nálada a velké očekávání a samozřejmě velká motivace získat první 3 body a vkročit co nejlépe do nového ročníku. Sobota bude ve Hrobech jistě patřit velkému fotbalovému svátku,který určitě do ochozů přiláká větší počet diváku,což by mělo přinést solidní atmosféru zápasu.Místní pořadatelé očekávají návštěvu kolem 300 lidí,což je na soutěž jako je B třída opravdu nadprůměrné číslo. Vše podstatné se ale bude dít na hřišti,takže je to jistě lákavá pozvánka,kam v sobotu vyrazit za kulturou.
Informace pro ty,kteří by chtěli vyrazit podstatně dříve a to s fanklubem,tak sraz na horním nádraží je v Sobotu ve 13:45, případně na základně v půl 12 na nezbytné doplnění tekutin,neboť do Hrobu je to ještě dlouhá míle....




-----
3 TÝDNY TO GO...

Již jen několik málo dní zbývá na to,kdy se opět začnou plnit ochozy,pivo poteče proudem,klobásky budou v kurzu a píšťalka konečně rozjede soutěž s názvem B třída... v Oseku letos tolik očekávaná sezona,která se ponese v malinko jiném duchu.Ten kdo byl zvyklý na nejlepší klobásy a fans v Libo,si může nechat zajít chuť,jako rovněž na krásnou atmosféru a zázemí Brozan,snad jen jedno pozitivum se dá uvítat a to,že jsme se zbavili DUBÍ!!! Stejně hovno UMÍ!!! neboť rivalita mezi sebou byla vždy víc, než by mělo být. Letošní los nás však poslal do skupiny C , což přineslo jednu velikou změnu a to v podobě soupeřů.
Co se nemění,je jistě přízeň oseckých rowdies,jejichž přitomnost pocítí pro změnu Mostecko či Chomutovsko....
Asi největší lákadlo slibuje hned první kolo,kdy zajíždíme k nováčkovi do Hrobu,který na postup do B třídy čekal pomalu 20 let.
Jistě derby ve velkém stylu,které startuje již 13.8 od 17 hodin ve Hrobech.
V dalším kole,které se ponese v duchu Osecké pouti,bude mít na Baníku premiéru Blatno. První domácí utkání s novým soupeřem jistě přiláká do ochozů větší počet diváků.
Věříme,že nový ročník přinese spoustu napínavých okamžiků,fotbalového umu a naši borci nám budou dělat hlavně radost.



-----
JARO JE TADY

Asi nejvíce pozornosti v řadách fanoušků bude jistě směřovat k následujícímu víkendu,neboť se opět rozjede fotbalový kolotoč s názvém "B" třída.Po dlouhých 4 měsících opět ožijí fotbalové svatostánky a věrní fans Baníku jistě očekávájí,že i na dále jejich miláčci budou rozdávat fotbalovou radost. Baník svou cestu za vytouženým medailovým postem začně velmi z ostra.1.mistrovské utkání sehraje již tuto Sobotu na půdě Kladrub a to od 15:00 h. k tomu utkání asi není třeba říkat,že se jedná o šlágr kola,jak celé utkání dopadne a kdo se bude nakonec radovat z vítězství? nejlepší odpověď dostanete přímo v Kladrubech,kam míří samozřejmě osečtí fans. Druhé kolo odstartuje Baník na půdě favorizovaných Křešic o týden pozdějí,přesněji v neděli.Baník v posledních vzájemných zápasech platil na Křešice víc než dost... jak si povede Letos? Nejlepší pozvánka do Křešic....

-----

PŘED POSLEDNÍM MISTRÁKEM

Na Baník Osek čeká poslední možný soupeř letošního podzimu a to tým Bečova.Jde o poslední letošní mistrovský zápas,který kromě jiné rozluští tajenku,na jakém místě Baník přezimuje.Do dalších bojů zasáhnou i zbývající týmy,které budeme jistě s napětím sledovat,neboť poslední kolo přinese velmi zajímavé boje o poslední možné letošní body.Baník může skončit nejlépe třetí,z opačného pohledu nejhůře šestý.Rozluštění celé tajenky však přinesou až konečné výsledky posledního kola.Baník má papírově nejslabšího možného soupeře a tak by měl potvrdit velice solidní podzimní část,avšak takové zápasy bývají mnohdy ty nejsložitější.Na poslední mistrovský zápas do Bečova míří početná skupina oseckých ultras a věříme,že doplněná ostatními příznivci,čímž vytvoříme min takovou atmosféru,jako v Havrani.Baník si ji za podzimní část prostě zaslouží
-----
BANÍK OSEK - HVĚZDA TRNOVANY

Sobotní slunečné odpoledne přilákalo do ochozů velice slušnou diváckou kulisu,neboť se konalo severočeské derby mezi Baníkem a Trnovany.Doposud body namlsané publikum,čekalo jasnou záležiost v režii Baníku.Trnovany se nacházejí na předposlední příčce tabuky, zatímco Baník okupuje přední místa tabulky,kde je situace velmi vyrovnaná.Soupeř z Teplic letos spíše klopýtá a body sbírá jen velmi těžko,doposud pouze 3. To Baník nedokázal bodovat pouze v jednom jedinném utkání a to na půdě favorizovaných Hrobců.Osek tedy měl podle papírových předpokladů plnit od začátku roli favorita.Byli to ovšem hosté,kteří ihned po úvodním hvizdu začali nepříjemně kousat a zle zatápěli domácí obraně,avšak do vyložených šancí se příliš nedostali.Baník od začátku působil pasivním dojmem,za což mohl být i potrestán,avšak za záchranou brzdu zatáhl vždy pozorný Pepa Divíšek.Asi největší šanci Baníku si v první půli připravil domácí Jírka Vlček,avšak trefuje pouze tyč! První poločas přinesl opravdu spíše ospalou podívanou,v němž nepadla ani jedna branka. Aktivnější přesto byli hosté.
Do druhého poločasu nastoupil Baník přeci jen o něco aktivněji,avšak styl hry se příliš nezměnil.Hosté dobře napadali oseckou rozehrávku a nutno říci,že byli u každého míče dříve. Na svou pasivitu doplatil Baník o pár chvil později,když hosté zahrávali rohový kop a nikým nehlídaný hráč Trnovan pohodlně usměrňuje do sítě 0:1 ! Osek poté vložil veškerou energii do útoku,aby s výsledkem ještě něco udělal.A ikdyž snaha byla vidět,tak Baníku dnes ale nešlo snad vůbec nic.
Hosté dál kontrolovali vývoj zápasu a hráli to,co potřebovali.Baník se snažil vehementně dostat Trnovany pod tlak,ale to se příliš nedařilo,avšak po sérii závarů před brankou hostů,jsme zahrávali rovněž rohový kop,který hlavou prodloužil tuším Štainzo na Hlínu,který se nemýlí 1:1!
V závěru druhého poločasu nelze Baníkovcům úpřít snahu o strhnutí vedení na svou stranu,ale Trnovany byly dnes víc než vyrovnaným soupeřem.V poslední minutě jsme ještě měli výhodu zahrávat volný přímý kop,který ovšem skončil ve shluku hráčů představující zeď.Rázem se ozývá píšťalka sudího,který zápas,řekl bych o něco dříve ukončuje.Trnovany dnes předvedly velice sympatický výkon,který zaslouží pochvalu. Na druhé straně se Baníku podařilo udržet domácí neporazitelnost,ale jistě si také vybral jeden ze slabších výkonů letošního ročníku. V dalším kole nás přivítá na svém hřišti celek Libotenic.Věříme,že se mužstvo z ne příliš povedeného zápasu rychle oklepe,neboť v Libotenicích by se s takovým výkonem mohla otevřít střelnice. Veříme i v početnou podporu oseckých fans a příznivců,takže hoši v sobotu jdem na to!
-----


.FK KU-LACI HAVRAŇ - BANÍK OSEK

V pořadí 7.letošní mistrovský zápas,svedl Baník v nedaleké Havrani.O utkání se v kuloárech tiše diskutovalo a snad všichni skalní příznivci věřili,že Osek přiveze první tři body ze hřiště soupeře.
Baník do utkání nastupoval jako mírný favorit,což si vysloužil svými kvalitními výkony v předešlých zápasech a za vstup do letošní soutěže vůbec.Tato slova potvrdil Osek hned na začátku.Prvních deset minut domácí do ničeho nepustil,zamkl je ve svém obraném pásmu a obléhal domácí svatyni.Roh střídal roh,přišla i první standartka,avšak chybělo přesnější zakončení.A opět si připomeneme nám velmi známé.....nedáš--dostaneš.Bohužel udeřilo z čista jasna na druhé straně.Po rychlém výpadu domácích,odvrací Baník jen za cenu rohového kopu,který domácí sehráli na jedničku a otevírají skóre zápasu 1:0. Velice nečekaná a rychlá sprcha pro Baník.Domácí rázem ožili a Osek nevěděl co hrát.Havraň velice dobře kombinovala a poměrně jednoduše se dostávala na dostřel Diviho.O pár minut později,mohlo být s Baníkovci ještě hůř,když po minele jedno z oseckých hráčů,nebubu tady přece jmenovat Kofíka :-) , se řítil sám na Diviho jeden z domácích,ale Pepa opět vytáhl jeden ze svých bravůrních zákroků.Na druhé straně,po nepovedené rozehrávce Baníku,se o totéž pokoušeli domácí ,tak vehementně,až jejich úmysl přečetl Standa, obral domácí o balón a řítil se sám na domácího brankáře..... 1:1 ! Rázem ožili i fanoušci Baníku,kterých do Havraně přijelo opravdu dost. Hra se rázem vyrovnala a šance se střídaly na obou stranách.V té další velké se ocitl,fanoušky zvolený, "drban měsíce -Štainzo" a posílá míč po druhé za záda domácí brankáře 1:2 !
Mezi fanoušky zavládla euforie,ale domácí nechtěli dát kůži lacino a dál zatápěli,ale pokaždé se vyznamenal Divy,který dnešní zápas přiváděl domácí střelce doslova k zoufalství.Bohužel pro Baník,Havraň rohové kopy dnes zahrávala skutečně na výbornou a hrozilo pokaždé nějaké nebezpečí,které domácí opět přetavují ve vyrovnávací gól 2:2 ! Hra se v té době přelévala ze strany na stranu.Právě v tento moment by asi bylo dobré oprášit jeden článek z novin,jehož titulek zněl: "Osek už ví,jak je dobré míti Štainze" , neboť po ose Standa - Štainzo končí míč opět v Havraňské síti 2:3 ! Tímto skóre nám skončil i první poločas.
Ve druhém poločase se Havraň snažila opět srovnat krok,dál slušně kombinovala,ale poměrně dost tápala ve střelách na branku,jako by domácí chtěli pokaždé dovézt míč až do branky.Na druhé straně Baník nevyužil některé solidní příležitosti,v té největší selhal i matador Vlčák.Dále jsme byli svědky některých ostřejších zákroků na obou stranách,z nichž jeden nevydýchal Kráňa a po odpískání oplácel,za což putoval předčasně do sprch.Ve zbývajících minutách jsme se soustředili na obranu a balóny jsme zakopávali do bezpečí.Několikrát nás podržel dnes opravdu výborný Josef Divíšek.I díky němu,tak Baník dokráčel k prvnímu letošnímu vítězství na půdě soupeře.
Věříme,že tento zápas pomohl také k probuzení našeho ostříleného snipera Štainzíka.V dalším kole přívítáme doma letos trápící se Hvězdu Trnovany.Všichni si jistě vzpomínáme na poslední vzájemný vyhecovaný duel,tak doufáme,že Baník přijdete podpořit v co největším počtu a vytvoříme společně báječnou atmosféru a přejedeme ne příliš populární Trnovany.
-----


BANÍK OSEK - SOKOL OBRNICE

Další mistrovské utkání sehrál Baník na domácí půdě.Po předešlě těsné prohře na hřišti ambiciózních Hrobců,čekal na Baník papírově přijatelnější Sokol Obrnice a nikdo si nepřipouštěl nic než 3 body.
Ve městě pod Stropníkem od rána intenzivně pršelo,ale na kvalitě fotbalu,to příliš vliv nemělo.
V prvních 15 minutách byl však o něco aktivnější soupeř,dobře kombinoval a Baník do ničeho nepustil a sám si vytvořil několik zajímavých příležitostí,avšak mezi vyloženě brankové,jsme je považovat nemohli.Pohyb Obrnic byl znát po celém hřišti,avšak z nenadání uděřilo na druhé straně,když po nenápadné rozehrávce baníku se za půlkou do míče opřel Venda Muller a k překvapení všech končí míč za zády hostujícího brankáře 1:O ! K velké lítosti gólmana,který si vybral slabší chvilku,avšak pro Baník živá voda,neboť tento moment dostal Osek konečně do hry a bylo se konečně nač dívat.Začali jsme poměrně slušně kombinovat a vytvářet si slibné příležitosti,po jedné z nich dostává přesnou přihrávku Hlína a nemýlí se 2:0 ! Soupeř se ani tak nevzdával,ale největší nebezpečí hrozilo povětšinou z rohových kopů,kterých v první půli zahrával až příliš mnoho.Za zmínku však stojí střela,která orazítkovala břevno.Na druhé straně s končícím poločasem přidává třetí hřebíček do rakve Patrik Váňa 3:0 ! Vskutku povedená první půle a Osek směřoval k dalším třem bodům.
Ve druhém poločase se obrázek hry nezměnil,snad jen byla vidět větší pohoda a klid na kopačkách Baníku,který s chutí útočil a další gól visel jak na vlásku,šance sřídala šanci avšak osecký útok s žádnou příležitostí lépe nenaložil.Jak naložit s tutovkou,ukázal již zkušený mazák Patrik Váňa,jež obelstil obranu,aby nakonec potupil i gólmana hostí 4:0 ! A diváci se rázem dožadovali pověstného "bůra" a nebylo k tomu v dalším vývoji zápasu opravdu daleko,ale z posledních zápasů je až neuvěřitelné,kolik příležitostí dokážeme zahodit.Obrnice si příliš šancí nevytvořili,až na střelu,která byla opravdu z kategorie povedených,ale nechala vyniknout domácí brankáře,který štřelu vyráží na roh,vskutku také krásný fotbalový moment.Hostují tým již smířený s pořážkou,však vůbec nepůsobil v posledních minutách odevzdaným dojmem,což jen lahodilo oku diváka a bylo se nač dívat až do konce.Po dalším zahrávaném rohu,když jeden z hostujích tečuje před brankou, končí míč přece jen v síti Diviho 4:1! Ve zbývajících minutách utkání jsme se již další branky ani na jedné straně nedočkali a domácí tak dokráčeli k tolik touženým a zaslouženým bodům.Baník tedy poráží Obrnice 4:1 a dál drží domácí tvrz,ze které si odvezly zatím jedinný bod pouze Kladruby. Velký dík patří rovněž divákům,hlavně těm skalním,kteří si našli cestu i ve velmi nepříznivém počasí.Další mistrovské utkání sehraje Baník na hřišti Havraně,v Sobotu 2.10. od 10:30 h,kam míří i početná skupina oseckých ultras
-----
SK HROBCE - BANÍK OSEK

V sobotu čekal na Baník další z kategorie těch těžších zápasů.Zajížděl do Hrobců, s nimiž má zatím pasivní bilanci,nutno ovšem podotknout,že Hrobce hrají ve velké pohodě,což ukázaly již s koncem loňského ročníku. Hrobce vybojovaly ve čtyřech předešlých duelech plný počet 12 bodů.Baník bodoval také pokaždé,byly z toho dvě výhry a dvě remízy.Každý tedy očekával kvalitní fotbalovou podívanou.Začal nám první poločas a podle očekávání se domácí do Baníku náležitě zakousli a téměř k ničemu ho nepustili.Domácí si vypracovali již od začátku poměrně dost šancí,v některých okamžicích to vypadalo jak na kolotoči,avšak uděřilo na druhé straně,po rychlém brejku do rozhozené obrany,prokázal svou chytrost Patrik Váňá a překonává domácího branáře 0:1 !
Radost Oseka však trvala pouhé 4 minuty.Hrobce přidaly na otáčkách a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat 1:1. Za dalších 6 minut bylo s Baníkem ještě hůř,když po další přesné akci domácích končí míč (jako balón ) :-) za zády Diviho 2:1. Domácím se povedl rychlý obrat a dál tlačily na pilu a Baník se jen těžko dostával za půlku.V dalších momentech hry jsme mohli děkovat několikrát brankové konstrukci,která zastavila další výpady domácích.Neodolala až ke konci poločasu,kdy domácí odskakují na rozdíl dvou branek 3:1. Tak nám skončil i první poločas.Nutno ovšem říci,že dopadl pro Baník ještě lichotivě.
Do druhého poločasu nastoupil Osek s tím,že už nemá co ztratit,spadl z něho respekt a začal také útočit,vypracoval si pár slibných šancí,avšak ani jedna neskončila brankou.Hra se od té doby přelévala ze strany na stranu a diváci se začali bavit.Ikdyž Baník působil lepším dojmem,než v prvním poločase,tak přeci jen se povedlo skórovat opět domácím 4:1 a zdálo se být hotovo.Ovšem čtvrtý gól jako by Osek nakopl a rázem ho bylo plné hřiště,když se domácí nechali uspat tříbrankovým vedením. Pak vzal na sebe zodpovědnost střelec jedinného oseckého gólu v prním poločase Patrik Váňa a jeho střela končí v síti ! jiskřička naděje a 4:2. Baníku bylo rázem plné hřiště.Domácí se snažili kontrolovat a málem se jim to povedlo,když po nařízené penaltě,měli možnost opět odskočit.Ale Divy opět odmítal změnu stavu,stejně jako minulý zápas doma a penaltu chytá!!!
Další mohutné povzbuzení pro Baník,šancí přibývalo a začali jsme domácím zle zatápět,po faulu před vápnem Hrobců si postavil míč Venda Muller a trefuje přesně! 4:3. V tom okamžiku se domácí začinají strachovat o výsledek,Baník vycítil šanci a dál obléhal svatyni domácích,což skončilo dalším faulem a dalším trestňákem v podání Vendy,běžela již 89 minuta.Bohužel střela míří nad.Domácí střídají a zápas nám končí. 4:3 (3:1)
Za svůj výkon a předvedou hru kluci zaslouží pochvalu.
-----
KOLEGOVÉ Z CHRASTAVY DĚKUJÍ FOTBALISTUM BANÍKU OSEK

Teplice- Poděkování posílají fotbalistům Baník Osek kolegové z Chrastavy,postižené nedávnými povodněmi."Když se zpráva o tom,co se u nás stalo,rozletěla do republiky,ozval se u nás telefon s informací,že Baník Osek bude hrát derby a protože ve městě má být pouť,čeká slušnou návštěvu.Neznámý hlas z Baníku nám oznámil,že výtěžek ze zmíněného zápasu posílají na konto našeho klubu jako pomoc po povodních.Překvapilo nás to a velmi potěšilo.Prosím předejte oseckým fotbalistům naše poděkování," žádali ze Spartaku Chrastava.Rádi tak činíme.
-----
BANÍK OSEK - MŠENÉ LÁZNĚ

V minulém kole se Baníku podařilo bodovat i na půdě Rovného,kde si oba soupeři po zajímavém boji nakonec nadělili po bodu.V zápase bohatém na šance,mohl Baník urvat i body tři,ale také nemusel získat ani jeden.Ani jeden z týmů nedokázal své tutovky proměnit a tak utkání skončilo bez branek.
V sobotním mistrovském utkání přivítal Baník na svém hřišti Mšené Lázně.Jejich minulý vzájemný zápas, rovněž na půdě Baníku ,skončil taktéž bez branek.V letošní sezóně dosud neporažený Baník na soupeře vlétl hned od první minuty a doslova k ničemu ho nepustil.Ikdyž si vypracoval spoustu šancí,tak hostující brankář odolával poměrně slušnou dobu.Nestačil až na střelu Patrika Váni,který otevírá skóre zápasu 1:O pro Baník. Zasloužené vedení pro Baník,neboť hosté nepředvedli vůbec nic.Na další zásah do sítě hostí jsme nemuseli čekat dlouho,po dalším závaru před brankou Mšených,uklízejí hosté míč na roh.Na značku rohového kopu si míč staví osecký mazák Venda Muller,který zakroutil balón až do branky,kde si ho brankář srazil do sítě,vskutku krásný fotbalový moment a 2:0 pro Baník!
Osek jakoby vedení trošku uchlácholilo a s koncem poločasu ubral na obrátkach,s čímž přisly i šance soupeře.Po fatálním zaváhání ve vápně "Diviho" , kde si jeden z hostujících hráčů doslova povodil jednoho z našich obránců a pohodlně snižuje na 2:1. Tímto výsledkem nám skončil i první poločas.
Druhý poločas začali o poznání aktivněji hráči Mšených,cítili šanci na nějaký ten bod,avšak vyložených šancích jsme viděli pomálu,ikdyž se hrál poměrně rychlý fotbal.Další hezký fotbalový moment si Baník schoval zhruba na 68 minutu,po sérii narážeček se do míče opřel Jarda Hlinka a míč končí opět až v síti 3:1 pro Osek.V tu chvíli asi poslední "písmenko" do tajenky dnešního zápasu a všichni si oddechli.Baník byl i nadále při chuti,avšak skóre se již nezměnilo,ani po předchozích dvou tutovkách Petra Štainze.Na druhé straně se ještě hosté dočkali pokutového kopu v 90 minutě,kdy mohli akorát korigovat na rozdíl branky,ale nechali vyniknout výborného Divíška,který odmítl jakoukoli změnu stavu.
V dalším kole zajíždí Baník do Hrobců,které začaly nový ročník suveréně a vyhřívají se na čele tabulky.I poslední vzájemný zápas vyzněl lépe pro ně,když jsme doma podlehli 0:3.
Jistě nás čeká velice zajímavý zápas a rovněž jeden z kategorie těch těžších.Věříme,že si uděláte čas pojedete s námi podpořit Baník v co nejpočetnější sestavě,minimálně jako loni.

-----
BANÍK OSEK - FK KŘEŠICE

V Sobotním domácím utkání přivítal Baník na svém hřišti góly namlsané Křešice,které v minulém kolem doma převálcovaly Bečov vysoko 7:0
Avšak Baník byl i po třetí za sebou pro Křešice příliš těžké sousto.Již od začátku bylo vidět, s jakým cílem Baník do zápasu naskočil a nic jiného než 3 body si trenéři nepřipouštěli.Pro Baník bylo i morální podporou to,že Křešice dokázal dvakrát po sobě porazit.
Ikdyž tentokrát divácká kulisa nebyla taková jako minulý týden,jistě také počasí sehrálo svou roli,neboť v městečku pod Stropníkem nebyla nouze o deštivé přeháňky.
I přesto si ale Baník do poločasu vytvořil solidní vedení 2:0 , které zastínila pouze dluhá žlutá karta Jiřího Sirotka a tudíž vyloučení,i tak ale mohli býti domácí trenéři s vývojem prvního poločasu spokojeni.
Ve druhém poločase začaly podle očekávání tlačit na pilu také hosté,Baník se v deseti logicky soustředil více na obranu a tak přišly i šance hostů,ze kterých plynuly fauly domácích.Po jednom z nich zahrávaly Křešice volný přímý kop a míč se zastavil až v osecké síti,za zády do té doby bezchybného Divíška 2:1.Samozřejmě velký impuls pro hostující tým,který rázem polila živá voda a začal dominovat na hřišti i díky fatálním hrubkám v obraně a hlavně ve vápně Baníku.Asi zlomový okamžik nastal,když jeden z hostujících hráčů neproměnil tutovku a nechal vyniknout výborného brankáře Oseka. Baník se poté i v deseti snažil o rychlé protiútoky a vyplatilo se.Veledůležitý gól,kterým odskakujeme na rozdíl dvou branek 3:1. Velké uklidnění pro Osek.V závěru pak ještě po obrovském závaru ve vápně hostů nedokázal nikdo z domácích dopravit míč do branky,ale postaral se o to jeden z hostujících hráčů,který tak podtrhl účet utkání na konečných 4:1 pro Baník.
Dva zápasy, 4 body, skóre 5:2. S takovou vizitkou pojede Baník v Sobotu do Rovného,kde bude od 17 hodin bojovat o další body.

-----
V Sobotu 28.8.2010 se Baník Osek představí podruhé za sebou doma,kdy přivítá FK Křešice.
Křešice si v minulém kole vedly velmi dobře,když na domácí půdě porazily nováčka z Bečova vysokoko 7:0. Baník doma pouze remizoval rovněž s nováčkém,ale z Kladrub 1:1,nutno ovšem řící,že po pasivním druhém poločase,jsme mohli být za bod rádi.
Ovšem poslední dva vzájemné zápasy hovoří pro Osek,neboť v prvním kole minulého ročníku Baník doma přejel Křešice 4:1 , aby v odvetě na půdě Křešic získal první 3 body za vítězství venku v poměru 2:1 pro Baník.
Soupeř nám má tedy co oplácet a jistě se můžeme těšit na zajímavý zápas a doufejme,že se dočkáme i nějakých branek,min o jednu více v síti Křešic.
Utkání začíná v 17 hodin a věříme,že dorazíte v hojném počtu,min v jako prvním kole,kdy na zápas s nováčkem z Kladrub se přišlo podívat něco málo přes 200 diváků.
Výtěžek ze vstupného věnoval Baník Osek na pomoc po ničivých povodních fotbalovému klubu v Chrastavě.

-----
HOSTOMICE - OSEK

V Sobotu zajížděl Baník Osek do nedalekých Hostomic k tolik očekávanému zápasu,neboť střetnutí těchto týmů bývají vždy velmi vyhecované a nebylo tomu jinak ani tentokrát.Baník Osek se drží v klidném středu tabulky a žádné reálné nebezpečí v podobě sestupu mu nehrozí,naopak stále útočí na přední příčky 1.B třídy.
Na druhé straně celek Hostomic se pohybuje ve spodních patrech tabulky a je vážným kandidátem doprovodit Lom o soutěž níže.
Počasí nám tentokrát nepřálo,ale i tak dorazila velmi početná skupina oseckých příznivců v čele s ULTRAS. Kdo měl žízeň,nemusel se bát,že zmrzne,neboť hostomická desítka měla pokojovou teplotu a na párky jsme museli čekat až do poločasu,to jen úvodem.
Zpoždění zápasu nám ješte obstarala výměna dresu oseckého gólmana Kofíka,který rázem vypadal,že místo za Baník,hraje a jezdí za Deutsche Telekom.
Baník začal poměrně aktivně,ale chyběl větší klid na přesnější přihrávku i zakončení. V první vážnější šanci Baníku se ocitl Váňa,avšak jeho hlavička směřuje nad břevno,aby na druhé straně po velmi povedené střele jednoho z domácích vyrazil Kofík balón,který směřoval do šibenice,na roh.
Po dalším rychlém výpadu Baníku,byl ve vápně faulován Štainz a následný pokutový kop neproměnil k radosti fanoušků Vlčák.V dalších obrovských šancích se ocitli Josef Muller a Petr Štainz,avšak každý z nich si vybral jednu tyč domácí svatyně a tak nám zůstal stav stále bez branek.V dalším průběhu prvního poločasu jsme už příliš fotbalové krásy neviděli,Baník byl aktivnějším týmen,avšak žádnou z vyložených šancí proměnit nedokázal.
Druhý poločas nám přinesl trochu více vzruchu,nelze ovšem říci,že toho fotbalového.Po některých sporných výrocích sudích,se nám hra začala přiostřovat a situace gradovala v 62.minutě kdy po ostrých a nesportovních zákrocích na Josefa Mullera byli vyloučeni dva hráči domácích a Baníku se tak naskytla jedinečná možnost strhnout vítězství na svou stranu.I když byla vidět snaha a touha zlomit tento zápas,tak se to ne a ne podařit.Hostomice i v devíti zle zatápěly,aby se za pár minut neskutečné stalo reálným.Po rohovém kopu domácích,končí míč za zády Kofíka 1:0. Velmi studená sprcha pro Baník,bežela nám 86 minuta.V dalších momentech hry se Osek tlačil před domácí branku,avšak bez gólového zakončení.Rozhodčí nastavuje 4 minuty nad rámec normální hrací doby,avšak domácí gólman očividně zdržuje hru,když si vehementně celé 3 minuty pilně zavazuje kopačky šikula jeden.Jeho extempóre sleduje i hlavní sudí a správně nastaví hru o tento čas déle,v němž se Baníku podaří už téměř nemožné a vyrovnává zásluhou Foffíka na konečných 1:1.
Baník si tak odváží nakonec velice cenný bod a prodloužil sérii bez prohry na 7 utkání v řadě.
V dalším kole přivítáme doma celek Libotenic,kterým máme co oplácet,tak věříme,že dorazíte v co největším počtu,neboť Baník potřebuje i Vaši podporu,k cestě za dalšímy body.

-----
OSEK - STRAŠKOV
bez komentáře

-----

OBRNICE - OSEK

V dalším kole zajížděl Baník Osek do nedalekých Obrnic, s doprovodem početné fanouškovské základny,která v posledním období jen kvete.
Baník odjížděl na utkání s cílem potvrdit současnou formu a opět přivézt nějaké ty bodíky,ale každý jistě věděl,že to nebude vůbec jednoduché,což se jen potvrdilo od začátku utkání.
Obrnice se do Baníku zakously hned od začátku a hrozily snad ze všech stran.Lépe kombinovaly a byl vidět větší klid na kopačkách.Ovšem v první vážnější šanci se ocitl osecký Vlčák,avšak konstrukce domácí svatyně byla postavena na milimetr přesně pro domácí hráče.
V 19 minutě se to na druhé straně povedlo domácím,kteří otevírají skóre 1:0
Obrnice dále působily lepším dojmem a měly i více ze hry,což se je potvrdilo ve 23 minutě,kdy domácí podruhé překonávájí hostujícího brankáře Pěknicu 2:0
Do této doby se Baník na hřišti,které mělo co do parametrů a terénu daleko,spíše jen trápil.
Osek se dočkal ve 35 minutě,kdy Váňa dostává přihrávku,chytře si ji zpracoval a obelstil zkušeně domácího brankáře 2:1
Rázem byla na Baníku vidět dravost a touha po vyrovnání,probudili se fanoušci a rázem se nám utkání vyrovnalo,ikdyž na druhé straně za zády Pěkniceho zvonila tyč,to nám běžela 30 minuta utkání.
Ve 40 minutě poslal krásným pasem do vápna Martin Muller koho jiného než Štainze,který vyrovnává na 2:2. Ve fanouškovském sektoru zavládla opět euforie,ovšem ne na dlouho,neboť ve 44 minutě po fatální hrubce Patery,který nesmyslně neodvrátil míč do bezpečí,dává domácím přležitost opět jít do vedení a ti ji náležitě využívají 3:2. Tímto nám skončil i první poločas.
Ve druhém poločase se nám hra vyrovnala,ale šancí bylo pomálu,snad jen v té největší domácích,vykopává Martin Muller balón téměř z brankové čáry,to nám běžela 61 minuta.
Když v 65 minutě na druhé straně Venda Muller vhazoval aut až do vápna a po něm se neomylně trefuje Kraner,máme tu stav 3:3.
V posledních minutách jsme byli ještě svědky dvou šancí na obou stranách, na té osecké chybělo jen málo Kofíkovi,aby dokonal obrat pro Osek. Ale i tak odjížděli všichni spokojeni,vždyť Baník dokázal bodovat po páté v řadě a ani tentokrát neokusil hořkost pořážky.
Další mistrovské utkání je na programu v Sobotu,kdy doma přivítáme Straškov


-----


OSEK - ROUDNICE n/Labem B

Přeložené utkání mezi Baníkem a Roudnicí se hrálo netradičně v Neděli od 16 hodin,ale za velmi pěkného počasí a za velmi solidní divácké návštěvy cca 150 diváků,za což patří Všem veliký dík.Je vidět,že poslední velmi solidní výsledky Baníku,lákají do hlediště čím dál tím větší počet diváků.
Utkání nám začalo a Baník od začátku dával najevo,kdo je na hřišti pánem,praktikoval nátlakový fotbal,plný neproměněných šancí a tak Roudnice mohla být ráda,že v 15 minutě prohrávala pouze 1:0 , když po nedorozumění v obraně hostí,prokázal Vlčák svůj přehled a přehlavičkovává vše,co mu stojí v cestě a ukončuje své střelecké trápení z posledních zápasů.
Dál se hrál velmi líbivý fotbal plný šancí v režii Oseka,když po dalším obléhání hostující svatyně to několikrát zvonilo, až prokázal své střelecké umění kdo jiný,než hrdina posledních kol Štainzík a překonává brankáře hostí 2:0
Oseckým stadionem vládla dál dobrá nálada,fanoušci se bavili po svém jistě také rádi,že vstup do utkání se Baníku povedl na jedničku.
O pár chvil později,zahrávali hosté rohový kop,po němž míč končí v síti, za zády bezmocného Kofíka,nutno ovšem podotknout,že hostují hráč se trefil parádně hlavičkou pod víko 2:1
A brankový účet prvního pločasu nám uzavřel pokutový kop,který s přehledem proměnil Vlčák a Baník tak odcházel do šaten za velmi lichotivého skóre 3:1
Ve druhém poločase byla vidět na Roudnici snaha ještě něco se zápasem udělat a v určitých momentech silně zatápěla domácí obraně a vytvořila si i slušné příležitosti,když jednu z nich dokázala proměnit v kontaktní gól,neboť reakce na tečovanou střelu,která se doslova doploužila do brány,už nebyla v Kofíkových silách 3:2
V dalších minutách Baník zabral a bylo z toho hned několik slibných přiležitostí,avšak brankou neskončila žádná.
Když po dalším výpadu Baníku,fauloval asi 3 m před vápnem jeden z hostujících hráčů,měl Osek výhodu volného přímého kopu. Míč si postavil Váňa a nekompromisně zvyšuje na 4:2 pro Baník.V tu chvíli úleva jak pro domácí hráče,tak i diváky. V posledních 20 minutách Roudnice tlačila a Osek do žádné vážnější šance nepustila a její nátlaková hra nutila Baník k chybám a poté k faulům a po jednom z nich se následně kopal pokutový kop.Hostují hráč se nemýlí,dovršuje hattrick a snižuje na 4:3
V posledních minutách se už nic vážnějšího nestalo,Baník uhájil cenné vítězství a potvrdil tak současnou formu,která ho vynesla ze sestupových vod do klidného středu tabulky.
Další vítězství Baníku,je tou nejlepší pozvánkou na zájezd do Obrnic


-----
LOM - OSEK

Po domácím vítězství nad Podřípanem, ještě stihl Baník ve středu vyplenit Křešice a doslova tak namlsal fanoušky na sobotní zápas do Lomu,na který přijelo opravdu velký počet Baníkovců.
Zápas začal v 17 hodin a hráče přivítalo slunečné a teplé odpoledne.
První poločas přinesl spíše průměrnou fotbalovou podívanou a ikdyž byla na Baníku vidět touha a snaha dovršit velice solidně rozjetý týden,tak vyložených šancí bylo pomálu a když už jsme se přeci jen do nějaké dostali,tak se vyznamenal domácí gólman.Lom hrozil většinou po stranách,ale nutno řící,že poměrně slušně a rychle kombinoval,aby po zmatku v naší obraně se zapsal mezi střelce jeden z domácích hráčů 1:0
Když na druhé straně Baník spálil několik slušných příležitostí, v té největší smolař posledních dvou utkání Vlčák,tak jsme do kabin odešli s jednogólovou ztrátou.
Tentokrát však mezi fanoušky žádné obavy nepanovaly,neboť jsme si snad už všichni zvykli,že druhé poločasy umí Baník snad nejlépe v celé soutěži.
Druhý poločas jsme začali opravdu velkým náporem a po neustálém obléhání domácí svatyně jsme se přeci jen dočkali a zasloužil se o to kdo jiný,než sniper posledních kol Petr Štainz 1:1
Rázem Baník rozpoutal jeho pověstný kolotoč a domácí hráče pomalu nepustil do hry,v další obrovské šanci se ocitá sám před gólmanem Štainzík,ale tentokrát souboj vyzněl lépe pro domácího brankáře.
Snad nejhezčí akci si Baník schoval na 75 minutu,kdy po krásné přihrávce se ke slovu dostává Váňa a krásným lobem si zahrál na Poborského,jehož jméno začali fanoušci vyvolávat 1:2 ! V závěru měl ještě Lom možnost utkání srovnat,kdy v nebezpečné pozici ve vápně jeden z domácích útočníků špatně trefil balón,který tak skončil mimo.
Baník Osek tedy dovršil velice povedený fotbalový týden,ze 3 zápasů si připsal plný počet bodů a dál stoupá tabulkou vzhůru.
Nutno tedy podotknout,že Osek ještě neřekl poslední slovo v soutěži a ostatní soupeři s ním musejí vážně počitat.
V dalším kole se Baník utká na domácí půdě,kdy v Neděli přivítá poslední kola trápící se Roudnici.



-----

KŘEŠICE - OSEK

Odložené utkání se odehrálo ve středu a ikdyž většina příznivců Baníku,je pracovně vytíženo,tak do Křešic jsme dorazili v solidním počtu.
Zápas se nesl v poměrně rychlém tempu,ale vyložených šancí příliš nebylo.
Oběma stranám chyběla finální přihrávka,ta přišla 18 minut před koncem prvního poločasu na kopačky Jirky Vlčka,ale ve vyložené šanci Jiří překvapil sám sebe a tak míč k naší smůle doklopýtal do náruče domácího gólmana.A staré pořekadlo nedáš-dostaneš stále platí,a byli jsme jím svědkem v 35 minutě,když domácí se nemýlí a míč končí za zády bezmocného Kofíka.
Ale kdo chodí na Baník,tak už ví,že 2 poločasy umí na výbornou a ani dnes tomu nebylo jinak,Baník začal lépe kombinovat a po sérii závarů jsme se přeci jen dočkali, Váňa se přesnou střelou k tyči nemýlí 1:1
Mužstvo rázem ožilo a hrozilo dalšímy nebezpečnými výpady do obrany domácích,když po jednom z nich jsme zahrávali rohový kop a kdo jiný byl ve správný čas na správném místě,než Štainzík a strhává vedení na stranu Baníku 1:2 ! I přes velkou snahu a závěrečný finiš domácích se Baníku podařilo uhájit první vítězství na půdě soupeřů a z Křešic si tak odvážíme velice cenné 3 body


-----

BANÍK OSEK - PODŘIPAN ROVNÉ


Včera Baník Osek odkrojil první kousek z pomyslného fotbalového "koláče" , který v následujích 8 dnech naservírovali fotbaloví funkcionáři fanouškům Baníku Osek.

Jinými slovy řečeno,že "anglický týden" fanoušci dlouho nezažili,neboť Baník Osek se jíž včera představil doma, ve středu se utká na horké půdě Křešic a v Sobotu zajíždí na derby do Lomu. Čeká nás tedy velmi zajímavý týden,plný otazníků.
-----

Baník Osek, se letos poprvé, představil na domácí půdě,před velice slušnou diváckou návštěvou (jak se na Osek sluší a patří a je to o něm známo) , ikdyž v poněkud sychravém odpoledni.
Soupeřem mu byl Podřipan Rovné a měl mu co oplácet,neboť si v loňském roce odvezl prohru 2:0. Rovné se nachází ve středu tabulky a případná výhra Baníku,by Osek přiblížila rovněž ke klidnému středu.

Utkání nám začalo na minutu přesně ,ale první poločas oku diváka příliš nelahodil,ikdyž měl domácí Baník mírnou optickou převahu,ale překonat hostujícího gólmana se mu nepodařilo. Naopak hosté z ojedinělé šance překonávají domácí gólmana Krofta- 0:1
Domácím nelze upřít snahu,avšak přes poměrně organizovanou obranu hostí se Baník jen těžko probíjel. Za pár minut bylo s Osekem ještě hůř,když po zmatku ve vápně se lépe orientovali hráči hostí a kontrolují vývoj zápasu - 0:2
Nutno ovšem říci,že hosté z minima vytěžili maximum a tímto skóre nám skončil i první poločas.
Mezi fanoušky se rozvíjela debata,co zlepšit a jak vyzrát na obranu i gólmana hostí a horko jistě bylo i hráčům v kabině. Ovšem to nikdo z diváků netušil,čeho budou svědky v následujících 45 minutách.

Druhý poločas začali mnohem aktivněji domácí a po pár minutách dokonce našli recept... 1:2 Tento moment doslova nakopl Baník a hnal se za vyrovnáním,branková konstrukce hostí zvonila jak o hod boží a za nedlouho neodolala a bylo vyrovnáno 2:2. Netrvalo dlouho a osecký špílmachr Štainz prokázal svou dravost a šikovnost a po vyšachování obrany opět zvoní břevno... stadionem to jen zahučelo..... a osecký kolotoč pokračoval i dále když po přesných přihrávkách Baník opět skóruje a otáčí vývoj zápasu 3:2 !!! na stadionu zavládla euforie a to ještě nebylo zdaleka vše,neboť ke slovu se dostal kdo jiný než Štainz,jež obelstil celou obranu,aby nakonec potupil i gólmana hostí.... 4:2
V tu chvíli poslal hostující tým doslova do kolen a ti rázem nevěděli co hrát.Tým.který v 48 minutě vedl 2:0 a rázem prohrává 4:2 , po psychické stránce se hosté doslova sesypali,aby deset minut před koncem,dokonal svůj hattrick Petr Štainz a pečetil tak na konečných 5:2 pro Baník.

Domácím se tedy povedl nevídaný obrat,získal velmi důležité 3 body do tabulky pravdy a jistě také posílil své sebevědomí,které bude chtít přetavit v nějaké ty body ve středu na půdě Křešic.